Jag gjorde fattiga riddare nu ikväll och jag hade glömt hur enkelt och gott det faktiskt är. Senast jag åt det var jag nog 7-8 år gammal och Stephanie hade aldrig ätit det någon gång i hela sitt liv innan idag och då var jag ju bara tvungen att göra fattiga riddare
Tina smördegen i rumstemperatur, ca 30 minuter. Mixa tomater, pressad vitlök, basilika och ost. Kavla ut smördegen tunt till en platta som är ca 25x15 cm
Hej på er. Idag så fanns energin där att stå och baka lite i köket (efter i princip en heldag i skolan), även om de här äpple croissanter var väldigt lätta att baka så blev jag så glad över att jag hade energi till det
Får man fresta med lite goa gubbar. ). Förra helgen bjöd på strålande väder och jag fick sommarfeeling. En ask jordgubbar slank ner i korgen i affären och de räckte både till mangobowl med jordgubbar och jordgubbspaj
Igår kväll fick jag en känsla. En känsla som sa ”baka bröd Elin, BAKA” så jag var bara tvungen. På vardagskvällar orkar jag inte hålla på med några jäsningsprocesser så därför ville jag ha ett bröd utan jäst
Scones kan ju vara ett av de bästa sätten att lyxa till en dag på. Dessutom går det fort och är lätta att laga vilket gör att det oftast inte är några problem varken tid eller energimässigt att hinna svänga ihop en deg
Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter