Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde. Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form
Ät den lite ljumna med smör på. Dela upp den i fyra delar och platta ut dem med en mjölad hand så de blir ca 0,75 cm tjocka. Värm en gjutjärnsstekpanna på medelvärme och stek i torr panna de platta bröden ca 2-3 minuter på varje sida
Forma 8 bullar av degen med fuktade händer och grädda dem till fin färg i våffeljärnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och finfördela smöret däri
Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones. Finns det något lyxigare än att börja helgmorgonen med nybakat bröd
Kan ju tyckas konstigt med tanke på att lovet är inne på sin andra dag och att jag verkligen längtat efter de där lååånga sköna sovmorgnarna som hör ledigheten till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.