4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Grunden till inlagdsill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill
Idag får du mitt bästa recept på inlagdsill. Julsill. Sötningen påverkar inte hållbarheten på inläggningen, salt sillinlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid
4 1 1/2 dl mjölk 5 msk ströbröd 500 g nöt- eller blandfärs 1/2 gul lök (skalad och riven) 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk socker smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Vanlig inlagdsill med en skvätt Skåne. Nu är årets sillinläggningar klara. Blåbärssill. Utöver sillen går det åt en liten morot, rödlök, purjolök och senapsfrön
Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Låt sillen stå kallt i 2 dygn. 2 brk (à 420 g) urvattnad inläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Varva sillen med grönsakerna i en burk. ca 5 dl. 1 förpackning inläggningssill á 420 g 5 sockerärtor2 sparris, i bitar5 rädisor, skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivad
Skär sillen i lagoma bitar. Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas
Ugnsbakade köttbullar är så mycket godare och bättre i konsistensen än stekta – jag lovar. 0,5 dl ströbröd. Ställ ugnen på 225 grader. Låt stå i 10-15 minuter tills köttbullarna har fått fin färg. När köttbullarna är färdiga, låt vila under lock i 10-15 minuter så frigörs mer sky som du kan göra en brunsås på. 0,5 dl ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.