Pajer

Pajer

  • 19 Recept
Broccolipaj med tomat och brieost

Broccolipaj med tomat och brieost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 1 st broccolihuvud 2 msk vegetarisk buljong 2 dl mjölk 5 st ägg 0,5 kruka(or) basilika 150 gram brieost 1 st tomat 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad salt 2 st vitlöksklyftor 0,5 st purjolök 1 odefinierad peppar Pajdeg 3 dl vetemjöl , el
Min goda bacon och broccolipaj

Min goda bacon och broccolipaj

3 dl vetemjöl eller 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl grahamsmjöl. 125 g smör. 2-3 msk kallt vattten. 1 krm salt
Kantarellpaj med brieost

Kantarellpaj med brieost

Rulla ut smördegen på mjölat bord och kavla ut den något. Lägg över degen i en smord form eller långpanna, ca 25 x 40 cm
Brieostpaj med mango chutney

Brieostpaj med mango chutney

Då var det helg igen då. Trevligt med alla dessa kortveckor. Vi har haft två väldigt lugna och sköna dagar och resten av helgen kommer antagligen att fortsätta i samma tecken
Minipajer med brie och mango chutney samt getost och grillad paprika

Minipajer med brie och mango chutney samt getost och grillad paprika

Kommer ni ihåg minipajerna som jag gjorde i påskas. Minipajer tar inte lika lång tid. Till en normalstor paj eller ca 8 minipajerPajbotten100 g smör3 dl vetemjöl1 krm salt2 msk vattenFyllning250-300 g brieost3 ägg3 dl gräddeca 1 dl mango chutneyArbeta ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa
Kantarellpaj med brie.

Kantarellpaj med brie.

En paj med krämig svamp- och ­ostfyllning. Pajdeg. 3 dl vetemjöl 1 tsk salt 125 g smör, kallt ca 2 msk vatten, iskallt Fyllning
Pajdeg – enkelt grundrecept

Pajdeg – enkelt grundrecept

3 dl mjöl. 13 msk kallt vatten. 1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Pajskal. 2,5 dl riven västerbottenost. 3 ägg. 3 dl grädde. Salt/peppar. 200 gr ca 30-40 minuter i ugnen. Cremefraiche klick
Kantarellpaj med brie.

Kantarellpaj med brie.

Pajdeg. 3 dl vetemjöl. 1 tsk salt. 125 g smör, kallt. 2 msk iskallt vatten. Fyllning. 3 schalottenlökar. 300 g kantareller
Goda tips inför påsk

Goda tips inför påsk

Idag tänkte jag tipsa om den här kalla skaldjurspajen, som är en riktig höjdare med tonfisk och kräftstjärtar
Grundrecept på pajdeg

Grundrecept på pajdeg

3 dl vetemjöl. 1125 g smör. 11-2 msk vatten. 11 tsk salt. 13 dl vetemjöl 125 g smör 1-2 msk vatten 1 tsk saltSätt ugnen på 225 grader
Tacopaj

Tacopaj

Här bjuder jag på en mycket god och snabblagad mat att fixa fram – vardag som helg. Vi bjöds på denna hos ett par vänner första gången och den var mycket god så den har blivit en av de tacovarianter som vi gör ofta här hemma
Fantastisk räkpaj

Fantastisk räkpaj

200-300 g räkor. 1125 g vitlöksost. 12 dl ost. 12 ägg. 11 burk crème fraiche, 2 dl. 11-2 msk dill. 1Pajdeg. 12 3/4 dl vetemjöl