Här på bloggen blir det sötsaker på veckans första dag, en härlig paj. Den här pajen har jag fyllt med mjuka päron och mjölkchoklad men du kan välja själv vilka frukter eller bär du vill
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Bred ut päronmarmeladen i botten på pajformen. Låt pajen svalna och servera med vispad grädde. Platta ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda pajen på nedersta falsen, ca 20 minuter
Servera pajen med en sallad. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen
Salta lite på laxbitarna och fördela lax och purjolök i pajskalet. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en deg som trycks ut tunt i en papprad pajform med löstagbar botten (25 cm i diameter). Häll blandningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills äggblandningen stannat