Det finns många olika sorters kebabsåser och här kommer ett recept med bas av filmjölk. Det finns många olika sorters kebabsåser och här kommer ett recept med bas av filmjölk
1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk). 1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk)
Inte för att det är någon direkt regel här hemma, att man ska äta soppa på just torsdagar. Men om man råkar ha en massa räkskal hemma, kan man göra den här soppan istället
Ja vissa kommer undan lätt. Den var riktigt fin och lite extra kul blir det när den in te finns på systemet, mamma och Ingvar har nämligen privatimporterat den när de var i Frankrike sist
Detta var en sås vi gjorde till nyårsafton till vår fondue vi satt och myste och gottade oss med. Passar till en fondue eller varför inte till en rejäl köttbit
Den här såsen har jag serverat tillsammans med potatisterrin och lammkött, och den går hem hos alla. Igår efter att Fredriksson och Stefan blivit finfina surdegsbröd begav vi oss hem till ett par goda vänner för ett förstaklassigt matsurf
Bra att fixa innan man börjar med såsen. Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
När det är varmt ute så tycker jag att det är gott med en kall sås till färskpotatisen. Den här såsen passar bra till skivad kassler, varmrökt lax eller varför inte till sill
För att försöka få i mig lite mer fisk så får det oftast bli panerad rödspätta tillsammans med denna kalla sås och så lite rivna morötter, har svårt med fisk, eller lax går ju bra men jag tröttnar lätt och kan inte äta på ett bra tag, men panerad fisk går nästan alltid hem