Gurkmeja och ingefära är två väldigt nyttiga knölar, som har många hälsofördelar, så varför inte kombinera dessa två i en liten shot, både gott och otroligt nyttigt
En välsmakande soppa med lätt touch av lågt kilopris och klimatsmart eftersmak. 1/8 vitkål1 morot1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 tsk curry1 tsk fänkålsfrö1/2 burk kokosmjölk1 grönsaksbuljong2 cm riven ingefära1 tsk asiatisk fisksås1 msk vitvinsvinäger1-2 tsk maizena 1/2 liter vattenDela löken, strimla sedan på längden, stek med olja i en stor kastrull
Först av allt. Hurra, hurra för bloggens födelsedag. I och för sig några dagar i efterskott, men jag tror inte att just den här 6-åringen bryr sig så mycket om det
I fredags köpte jag och Leif en helggourmetpåse från Hemmagastronomi. Himla smart grej. De packar i ordning ingredienser i en påse tillsammans med recept, sen får man själv tillaga en hyfsad lättlagad gourmetmiddag med bra och goda råvaror
Min har börjat ganska lugnt med en frukost och en morgonpromenad o nu sitter jag och dricker en kaffe och ska ge er ett nytt recept tänkte jag Ett ”nyttigt” sådant dessutom
Sommar och sol och då går glassmaskinen varm (eller snarare kall) här hemma. Den senaste kreationen blev en blandning av glass-sugenhet och viljan att göra av med ett par bruna bananer i fruktskålen, samt en halv kaka mörk choklad som på något sätt hade överlevt i köksskåpet