Smörrebröd alltså, hur smarrigt är inte det. En skiva riktigt gott bröd som klätts in och draperats med allehanda godsaker och som ibland, vid första anblick, ser näst intill ointaglig ut, men som sedan slinker ner helt utan problem
Bred smör på brödskivan. Lägg på salladsblad, paprikaringar, leverpastej och gurka. Stekta champinjoner. Skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, tills svampen börjar få färg och all vätska kokat in
Smöra brödet. Skär pastejen i skivor och täck brödskivan med dem. Knaperstek baconet och ställ det över. Lägg tomatklyfta, ättiksgurka, skivad svamp, 1 bit sky runt om och garnera med persilja
Skala räkorna. Bre majonäs på brödskivorna (uteslut smör). Lägg på rikligt med pillade räkor. Garnera med citronklyftor, rädisor, sparris, sallad och dill