14 kakor
mjukt tunnbrödFinhacka laxen. Skala och hacka äggen. Blanda gräddfil, senap, chilisås och dill. Rör ner lax, ägg och lök. Låt mogna i kylen någon timme. Fördela röran på bröden. Rulla ihop, vira med smörgåspapper som går att vika ner allt eftersom.
Hacka svampen grovt (med champinjoner. Plocka ur allt vitt bröd försiktigt, riv det i mindre bitar. Blanda i brödbitarna i köttfärsröran, rör om rejält och häll hela blandningen i den urgröpta limpan
När våra barn, och deras respektive, var här och åt en dag bjöd jag på en enkel morotssoppa och detta mumsiga bröd, fylltmed riven lagrad ost och min hemmagjorda gröna solrospesto
1 bröd 25 g jäst 3 dl kallt vatten 2 msk olivolja 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl ca 4 dl vetemjöl Fyllning 3 kokta, kalla potatisar 6 soltorkade tomater 200 g fetaost 1 dl kalamataoliver utan kärnor 2 tsk hackad, färsk eller torkad rosmarin 2 msk flytande honung svartpeppar Pensling flingsalt olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Låt bröden kallna på galler under bakduk. Lägg dem på plåt med bakpapper. 250°/200° Det här behövs till 2 bröd. Pensla med vatten, strö på salt och jäs i ca 20 minuter. Snitta bröden och grädda nederst i ugnen i 250° i 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.