matbröd

matbröd

  • 24 Recept
Morotsbröd med havre ..

Morotsbröd med havre ..

Morotslimpa med havre. 2 limpor. Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda. 50 g jäst. 3 ½ dl mjölk, fingervarm
Fröknäcke

Fröknäcke

Hej på er alla. Hoppas solen skiner på er också idag. Här är det ett strålande höstväder, men lite kallt på morgonen -2 grader visade termometern i morse
Dinkelfrallor

Dinkelfrallor

Dessa fick kalljäsa undernatten. Mycket goda o nyttiga. ca 15 st stora frallor eller 25 små50 g jäst3 dl kall filmjölk2 dl kall mjölk1 dl kallt vatten½ dl olivolja2 msk linfrön2 msk sirap1 dl mannagrynca 1 tsk vardera Salt o örtsalt 8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn2 dl vetemjölSesamfrön till toppingSmula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

I helgen vankades det inte bara en god sötpotatisgratäng, nej då det blev minsann nybakade bullar till frukost både på lördagen och söndagen
Grova rågbullar

Grova rågbullar

Hur är det bakar du mycket på råg. De här rågbullarna är smakrika och lite grövre, både krossad råg och siktat rågmjöl
Bästa brödet

Bästa brödet

Jag måste börja med att säga att det inte är jag som har namngett detta bröd utan det hette 'bästa brödet' i receptet, som jag hittade på köket
Bröd med kross och frön

Bröd med kross och frön

Blanda rågmjöl, rågkross, linfrön, sesamfrön och salt i en skål. Häll på kokande vatten och täck med plastfolie
Mättande frukostrutor

Mättande frukostrutor

Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl
Solrosbröd

Solrosbröd

Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37º. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, honung, solrosfrön, ljust och milt fullkornsvetemjöl och nästan allt vetemjöl
{Marockanst vitlöksbröd}

{Marockanst vitlöksbröd}

Det här, mina vänner, måste ni prova. För ovanlighetens skull ska ni få recept på något som inte passar efter maten, utan snarare till maten
Solrosbullar

Solrosbullar

Frukostbullar med solroskärnor. Låt vattnet vara kallt om du har gott om tid, ljumma det annars något. 25 bullar
Ungerskt potatisbröd

Ungerskt potatisbröd

50 g jäst4 dl ljummet vatten2 msk matolja12 dl ca 720 g vetemjöl1 msk salt1 dl vetekli3 potatisar (kokta ca 225 g)Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av vattnet

Ljust bröd i långpanna

Ca 20 bitar. 1. Smula ned jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och slå den. över jästen. Rör tills all jäst lösts upp
Bröd med baljväxter

Bröd med baljväxter

Bild och recept ifrån ICA Buffé nr 1, 2005. Ingredienser. Portioner. 12 småbröd. 250 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
Mumsigt bröd!

Mumsigt bröd!

Ingredienser. 50 g färsk jäst. 2,5 dl vatten (37°c). 1/2 tsk salt. 1 dl kruskakli. ca 6 dl vetemjöl. 2 msk honung
Bröd från Sommarlivet

Bröd från Sommarlivet

Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Den innehåller massa frön som gör susen för magen
Bröd med Frön

Bröd med Frön

Gjorde ju en äggost häromdan, frös in vasslem och idag bakade jag dessa bröd. Enkla kuvertbröd med frön
Kalljäst bröd med musli

Kalljäst bröd med musli

Ett riktigt gott bröd där jag har musli både i degen och som topping. Brödet är ett kalljäst bröd eller nattjäst som det också kallas (20 st)
Morotslimpa med linfrö och havregryn

Morotslimpa med linfrö och havregryn

Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Morotsbröd

Morotsbröd

Morotsbröd är nog mannens favorit, han tycker att det är riktigt gott. Det är det ju med. Detta är ett supergott recept som bör prövas
Fröknäcke

Fröknäcke

Så lätta och så spröda knäcke, med en insats på ca 2 min (+40 min i ugn) och så har du dina hemgjorda knäckebröd redo för veckans frukost