Hej på er alla. Hoppas solen skiner på er också idag. Här är det ett strålande höstväder, men lite kallt på morgonen -2 grader visade termometern i morse
Dessa fick kalljäsa undernatten. Mycket goda o nyttiga. ca 15 st stora frallor eller 25 små50 g jäst3 dl kall filmjölk2 dl kall mjölk1 dl kallt vatten½ dl olivolja2 msk linfrön2 msk sirap1 dl mannagrynca 1 tsk vardera Salt o örtsalt 8-10 dl dinkelmjöl,fullkorn2 dl vetemjölSesamfrön till toppingSmula jästen i en bunke, slå på fil,mjölk o vatten
Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37º. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, honung, solrosfrön, ljust och milt fullkornsvetemjöl och nästan allt vetemjöl
50 g jäst4 dl ljummet vatten2 msk matolja12 dl ca 720 g vetemjöl1 msk salt1 dl vetekli3 potatisar (kokta ca 225 g)Smula jästen i en degbunke och lös upp den i lite av vattnet
Bild och recept ifrån ICA Buffé nr 1, 2005. Ingredienser. Portioner. 12 småbröd. 250 g kokta, avrunna och sköljda linser (bruna eller röda), kikärter eller sojabönor
Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten