Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Forma försiktigt delarna till tre långsmala vridna bröd. (Detta görs för att få en hårdare skorpa) Sänk sedan värmen till 220°C när bröden är i ugnen. Baka i ca 25-30 minuter eller tills bröden har en innertemperatur på 98 grader
Igår bakade jag bröd här hemma, kanongott och så otroligt enkelt. Brödet jäser ihop med varandra och lättast är att skära lite mellan dom och dela dom sen lägga dom på ett galler när dom ska svalna
Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Detta är bekvämt bröd att baka. Ett annat namn är kallugnsbröd. 1/2 dl brödsirap. Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 1/2 dl brödsirap
Det började med sesambrödet som var jättegott länge. Nu har vi ätit knäckebröd av mixade solrosfrön och utan bakpulver en längre tid, hela hösten egentligen, men så en dag kom jag på att det ju måste gå att använda mandelpulver istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.