Det här goda brödet är supergott att äta till kräftor med en god kryddost eller brännvinsost på och vi åt det här brödet när vi hade min mans bror med fru över på middag i söndags
Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Lite pompom idag med faktiskt. Idag blev det både morotsbröd och morotskaka i bakningen. Men lite bakning orkade jag med och få ordning lite till i köket
Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i. Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in
Morotsbrödmedhavre – på tre sätt. Brödet innehåller vetemjöl special och grejen med det är att det innehåller mer protein och ger därför brödet mer volym än vanligt kärnvetemjöl, men det kräver längre knådning för att glutentrådarna ska bli starka och jäsa bra
Mjukt morotsbrödmed en knaprig ovansida och en sötma både från sirapen och morötterna. Pensla bullarna med vatten, strö pumpafrön eller andra frön och lite flingsalt utanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.