Då jag för det mesta lagar veganskt nu för tiden så tyckte jag dock att det behövdes en ny vegansk uppdatering på det här receptet och då vi lagade det tillsammans med eleverna på Passion Matlagning för några månader sedan så hade jag ett gäng (åtminstone lite) bättre bilder på rätten liggandes på hårddisken
Vegan Blomkålslåda. En god sidorätt får man genom att rosta olika grönsaker med tomatsås i ugn. Vill man kan man även toppa grönsaksblandningen med ost
Vegan Janssons Frestelse. På många julbord serveras det Janssons frestelse. Vill man laga en vegetarisk variant har jag ett recept med soltorkade tomater och oliver
Sätt ugnen på 200 grader - vanlig eller varmluft. Skala och skölj betorna. Skär betorna i lika stora bitar förslagsvis klyftor (6 klyftor per beta), 1 cm breda skivor eller 2x2 cm kuber
Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Det är alltid lika spännande när man lagar mat efter ett nytt ett recept. Ibland blir det bättre än vad jag tror och ibland blir det inte riktigt så bra som jag trodde att det skulle bli