Dominopotatis med bönor och pico de gallo
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1.2 kg fast potatis
  • 12 msk olivolja
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk chiliflakes
  • 125 g smör
  • 1250 g småtomater
  • 11 st liten rödlök
  • 12 st färsk jalapeno
  • 11 kruka koriander
  • 1 Finrivet skal och saft från 1 lime
  • 11 krm salt
  • 11 burk svarta bönor
  • 12 dl crème fraîche
  • 1 kokta majskolvar
  • 1 blandad sallad
  • 11.2 kg fast potatis 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 tsk chiliflakes 25 g smör Pico de gallo 250 g småtomater 1 st liten rödlök 2 st färsk jalapeno 1 kruka koriander Finrivet skal och saft från 1 lime 1 krm salt Servera med 1 burk svarta bönor ca 400 gram 2 dl crème fraîche kokta majskolvar blandad sallad Ugn: 225°Dominopotatis: Skrubba och torka potatisen. Skiva varje potatis tunt – med mandolin går det fort och skivorna blir jämntjocka – och ställ skivorna ihop i formen.
  • 1 Blanda olja, salt och chiliflakes och pensla potatisen med det. Skiva över smöret.
  • 1 Ugnsrosta i 35–40 minuter tills potatisen fått fin färg och är genomstekt. Kontrollera med sticka. Ös med fettet i formen några gånger.
  • 1 Pico de gallo: Skär tomaterna i småbitar. Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Finhacka koriandern (spara lite till topping). Blanda allt med limeskal och limesaft. Salta.
  • 1 Skölj bönorna och låt rinna av. Strö en del av dem över den varma potatisen. Klicka eller spritsa över lite crème fraiche, skeda på lite pico de gallo och strö över koriander.
  • 1 Servera med resten av tillbehören samt majskolvar och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.