Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Jag har kokat köttet i min Crock-Pot för köttet blir så mör och fin i den. I nedanstående recept så behöver du bara räkna köttet och potatisen som du serverar till
Sätt i en stektermometer som visar köttets innertemperatur. Från 40 grader börjar proteiner koagulera, köttet blir mindre rött. Från 60 till 70 grader är köttet rosa och saftigt
Köttet blev helt perfekt enligt min mening, när jag skar upp det så höll det nästan inte ihop. Söndag efter nyår så fick jag för mig att jag skulle bjuda svärföräldrarna på middag
Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Hjortfärs är ett magert kött och därför blandade jag ut med fläskfärs för att få saftigare biffar. Om du vill använda enbart hjortfärs kan det vara bra att istället tillsätta några deciliter grädde till färsen
Vi har varit krassliga här hemma några dagar och inte haft någon aptit alls. Mycket ovanligt. Idag börjar det blir bättre men jag är inte riktigt på banan ännu