Fisk

Fisk

  • 10 Recept
Halstrad hälleflundra med grönsaksvinägrett

Halstrad hälleflundra med grönsaksvinägrett

ca 600-800 g hälleflundrafilé, styckad i fyra bitar 2 bananschalottenlökar 8 klyftor vitlök 3 askar körsbärstomater 1 kruka persilja 2 gemsallad 1 citron olivolja salt 1 dl vitt vin 30 g smör 2 msk kapris vitpeppar
Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

Lax600 g laxfilé (mittbitten) 2 msk salt. Dillstuvad potatis600 g potatis, skalad kokt 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 0,5 citron, skalet 1 dl dill, hackad 50 g babyspenat salt
Hollandaisesås

Hollandaisesås

150 gram smält smör. 13 äggulor. 11 krm salt. 11/2 krm vitpeppar. 12 msk färskpressad citronsaft. 12 krm socker
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Ingredienser Portioner. 4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 1 burk matjessillfilé (à 200 g) 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt svartpeppar Till servering gärna knäckebröd Lägg till i inköpslistan
Nils Emils Potatisflarn

Nils Emils Potatisflarn

3-4 smördegsplattor. 1300 g kokt kall potatis. 112-15 ansjovisfiléer. 1½ dl hackad rödlök. 11 ½ dl crème fraiche