Okej… helt själv gjorde jag det inte, fick hjälp av både min chef och en vänlig, tolerant själ på Skatteverket som försäkrade mig om att jag inte skulle få en straffavgift om jag gjorde fel hehe
Blanda havregryn, mandelmjöl och sockret. Tillsätt rumsvarmt smör och till sist äggulorna. Blanda till deg och rulla sedan små bollar som du trycker platta med en gaffel på bakplåtspapper
Du kanske gillarMugcake med hackad choklad i liten grytaPåskgodis utan raffinerat sockerStekt äpple med mandelcrunch och vaniljsåsChokladdoppade rawbollar med smak av lakritsSesamkex
Jag har varit stenhård den här veckan då jag vet att helgens vernissage och boende på underbara Ystad Saltsjöbad kommer innebära en del ”gottis” ätande och drickande
Jag skriver trots allt en hel del inlägg varje månad och vissa gånger bara flyter det på och man har massor och skriva om, medan man ibland bara stirrar på tangenterna och inte får fram något vettigt
Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min. Jag körde med enbart ekologiska råvaror men det är valfritt
Så jag har velat pröva göra egen ett tag och det hände idag. Väldigt lätt och snabbt måste jag säga. Lägg hasselnötterna i en handok och gnid dem mot varandra så skalet släpper
Igår stod jag i köket nästan hela dagen, och jag är riktigt nöjd med några av recepten jag gjorde. Jag bakade bland annat mina nyttiga kanelbullar till min mormors födelsedagskalas, men gjorde lite ändringar och de blev suveränt goda
Jag lagar/bakar sällan andra andras recept eftersom det bästa jag vet är att själv komma på och testa fram egna recept (det får mig att känna mig kreativ)
-)Dagen började med en morgonpromenad, eller ja det blev en morgonjogg eftersom den här lille killen till höger tittade storögt på mig och ville följa med