Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Perfekt då att lägga in den helt frusna köttbiten i ugnen, istället för att vänta tills det har tinat upp, så är tillagningen redan igång
Så bra att jag snart inte får plats i några av mina kläder längre. Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad
Trots denna olidliga värme, som knappast inbjuder till några längre stunder vid spisen, kunde jag ändå inte låta bli att svänga ihop ett gäng småfrallor under de tidiga morgontimmarna en av mina lediga dagar
Jag tycker väldigt mycket om att ha tillbehör till min mat. Jag äter sällan bara en pasta rakt upp och ner utan vill gärna ha något annat till, som till exempel picklade grönsaker av alla dess slag, en stark sås eller kanske något så enkelt som tomater med en enkel vinaigrette
Snitta purjon på längden och skölj noga i kallt vatten. Dela i bitar om 10 centimeter. Koka upp 0,5 liter lättsaltat vatten och sjud purjolöken cirka 5 minuter tills den mjuknat men har en rå kärna
En lättgjord och väldigt god potatissallad med purjolök och kapris. Ett gott alternativ på buffé bordet eller som tillbehör till en god köttbit/grillbit
1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver socker och salt i en bunke. 2. Skiva ner smöret och hacka ihop ingredienserna tills det blir grynigt