Mina favoriter

Mina favoriter

  • 153 Recept
Mina favoriter
Tjälknöl av vildsvin med potatisgratäng i små ugnsformar

Tjälknöl av vildsvin med potatisgratäng i små ugnsformar

Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Perfekt då att lägga in den helt frusna köttbiten i ugnen, istället för att vänta tills det har tinat upp, så är tillagningen redan igång
Ratatouille med pasta och fetaost

Ratatouille med pasta och fetaost

Så bra att jag snart inte får plats i några av mina kläder längre. Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad
Per Morbergs trattkantarellsoppa

Per Morbergs trattkantarellsoppa

8-10 dl trattkantareller. 12-3 schalottenlökar. 1smör till stekning. 10,5–1 dl portvin. 15 dl grönsaksbuljong
Enkla småfrallor

Enkla småfrallor

Trots denna olidliga värme, som knappast inbjuder till några längre stunder vid spisen, kunde jag ändå inte låta bli att svänga ihop ett gäng småfrallor under de tidiga morgontimmarna en av mina lediga dagar
Godaste saffranskakan

Godaste saffranskakan

Gör såhär. Stött saffranet med 1 tsk socker i en mortel. Häll över 1 msk kokhett vatten och ställ åt sidan
Bakad purjolök med lavender och vallmo

Bakad purjolök med lavender och vallmo

Jag tycker väldigt mycket om att ha tillbehör till min mat. Jag äter sällan bara en pasta rakt upp och ner utan vill gärna ha något annat till, som till exempel picklade grönsaker av alla dess slag, en stark sås eller kanske något så enkelt som tomater med en enkel vinaigrette
Purjolök i vinägrett

Purjolök i vinägrett

Snitta purjon på längden och skölj noga i kallt vatten. Dela i bitar om 10 centimeter. Koka upp 0,5 liter lättsaltat vatten och sjud purjolöken cirka 5 minuter tills den mjuknat men har en rå kärna
Gratinerad purjolök

Gratinerad purjolök

Ansa, snitta och skölj purjolökarna noga. Skär dem i ca 5 cm långa bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 min
Purjolök i vinaigrette

Purjolök i vinaigrette

Purjolök brukar vi kunna få tag på även på vintern och jag älskar denna grönsak som blir så mjäll och fin i smaken när den kokas

Gammaldags sirapslimpa

5 dl mjölk. 50 g jäst. 1 dl olja. 2 1/2 dl mörk sirap. 1 tsk salt. 5 dl rågsikt. Ca 7 dl vetemjöl. Pensling. 1/2 dl vatten 1 msk sirap

Doktorns persikopaj

1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver socker och salt i en bunke. 2. Skiva ner smöret och hacka ihop ingredienserna tills det blir grynigt