Per Morbergs trattkantarellsoppa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 dl trattkantareller
  • 12-3 schalottenlökar
  • 1 smör till stekning
  • 10,5 –1 dl portvin
  • 15 dl grönsaksbuljong
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 msk japansk soja, helst tamari
  • 1 salt och peppar
  • 1 hackad persilja
  • 1 Trattkantarellsoppa8-10 dl trattkantareller 2-3 schalottenlökar smör till stekning 0,5–1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja, helst tamari salt och peppar
  • 1 Till garnering hackad persiljaPer Morbergs trattkantarellsoppa
  • Blötlägg torkade kantareller i minst 30 minuter men använd helst färsk.Om du använder torkad svamp så minska mängden till 2 dl. Skala och hacka löken fint. Stek kantarellerna på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort. Lägg i en smörklick, tillsätt löken och fräs alltsammans på fortsatt hög värme tills löken är genomskinlig. Häll i portvin (se upp, portvinet kan antändas – det kan gå snabbt!) och rör om. Tillsätt buljong, grädde och soja och rör om igen. Koka upp din kantarellsoppa under omrörning, sänk värmen och låt sjuda i 10–15 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar och kanske lite mer portvin. Strö persilja över din kantarellsoppa och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.