Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blirvansinnigt gott till en buffé medexotiska frukter, goda ostar och sallader avolika slag
Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sigi en jägare. För vår del denna söndag hade vi fyra småpotatisar, morötter och créme fraichei kylen
Smaka avmed salt, peppar och soja ( och ev. Häll av och spara spadet från burksvamp. I helgen lagade jag ju tjälknöl på älg, medpotatisgratäng och svampsås
kavring,. Ibland när man är ute på restaurang och äter brukar man få små söta minilimpori brödkorgen och det tycker jag är jättegulligt och brukar göra hemma ibland också
Siktamaizena, blanda den ner i smeten litei taget (det går bra att vispa)Blandatill ett hårt smetRulla små bollar, placera dem på en plåt med bakplåtspapper, platta dem lätt med en gaffel eller gör små håll imitten och fyll dem med sylt
I lördags när vi bjöd vänner på middag lagade jag en potatisgratängmed smak avvitlök och wasabi. Tillpotatisgratängen helstekte jag oxfilé och gjorde en sås med fläderblomssaft
Lägg hälften avfyllningenisnittet och den andra hälften i en kastrull med grädde. Men det har nog någon meningmed detta, allt regn före midsommar sa alltidmin mamma var bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.