Mjuk Kaka

Mjuk Kaka

  • 18 Recept
Äppeltosca med frön

Äppeltosca med frön

Ingredienser Portioner. 10 150 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl strösocker 3 små ägg 2 1/2 dl vetemjöl 3/4 tsk bakpulver 3/4 tsk kardemumma 1 1/2 tsk vaniljsocker 3 - 4 syrliga äpplen Topping 75 g smör 1 msk ljus sirap 1 1/2 dl råsocker 1 dl havregryn 1 msk solroskärnor 1/2 msk vallmofrön 1 msk pumpafrön 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Ingredienser Portioner. 10-12 100 g smör (+ extra till formen) 100 g hackad vit choklad 2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1 krm flingsalt 1/2 tsk malen kanel 2 ägg 1/2 tsk finrivet citronskal 3 dl rivet äpple riven kokos (till formen) Kanelfrosting 300 g färskost 3/4 dl florsocker 1 dl vispgrädde 1/2 tsk malen kanel ca 5 äppelchips 1 dl hackade hasselnötter Lägg till i inköpslistan
Sommarrulltårta med citron och mascarpone

Sommarrulltårta med citron och mascarpone

Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret
Saffranskaka med mandel

Saffranskaka med mandel

Mördeg120 g smör, rumstempererat 60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 20 g äggula [1 st]
Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon

Mjukpepparkaka med rårörda lingon100 g smör 2 ägg 2,5 dl strösocker 1,5 dl crème fraîche 2 tsk malen ingefära 2 tsk malen nejlika 2 tsk kardemummakärnor, nystötta 2 tsk malen kanel 1 dl rårörda lingon 1 tsk bikarbonat 3,5 dl vetemjöl
Leilas choklad- och kokosrutor

Leilas choklad- och kokosrutor

Rör ner kakao, sirap och salt. Låt kakan svalna. 175 g mjukt smör. 11,5 dl kakao av god kvalitet. 1Chokladkaka175 g mjukt smör 3 dl strösocker 1,5 dl kakao av god kvalitet 0,5 dl ljus sirap 1 nypa salt 3 ägg, ekologiska 1,5 dl vetemjöl. 1Tosca75 g smör 1,5 dl ljus sirap 0,75 dl matlagningsgrädde 3 dl strösocker 200 g kokosflingorChokladkaka. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter
Kladdkaka signerad Marie-Fe

Kladdkaka signerad Marie-Fe

Kakan ska vara kladdig inuti. Skaka lite på formen så ser du om den rör sig. Det är en av de bästa grejerna med den här kakan
Kardemummakaka med syrliga bär

Kardemummakaka med syrliga bär

Kardemummakakan håller länge, upp till en vecka. 1smör och råsocker till formen, samt någon matsked råsocker att strö över kakan
Gammaldags rabarberkaka

Gammaldags rabarberkaka

3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 50 g smör 1 dl mjölk 1 tsk kardemummakärnor 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 0,5 krm salt 100 g mandelmassa 1 stor eller 2 späda rabarberstjälkar 25 g smör 2 msk strösocker 1 tsk malen kanel smör ströbröd
Blåbärskatalan

Blåbärskatalan

75 g florsocker. 1270 g vetemjöl. 1180 g smör. 115 g vanilijsocker. 155 g ägg [1 st]. 1250 g mandelmassa, rumsvarm