Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg. 250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda). 4 bitar laxfilé, fryst och tinad 400 g torskfilé, fryst och tinad 4 dl vispgrädde 40 % 200 g färskost (t ex philadelphia) 2 msk koncentrerad hummerfond 2 msk dill, hackad 0,5 msk curry salt peppar 250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Idag blev det mycket enkel torskgryta och koktpotatis. Innan jag gick till jobbet hade jag förberett både genom att skala potatis och fixa till grytan och skalat räkorna, men räkorna lade jag i grytan först nu när vi skulle äta den, för att de inte skall bli sega
14 tomater, skållade och skalade. 1 gul lök, finhackad (stor) 100 g champinjon, hackade 4 tomater, skållade och skalade 1 tsk körvel 1 krm timjan. 2 dl buljong 1 dl grädde 1-2 tsk kinesisk soja 1 tsk ljus dijonsenap arrowrot, och vatten persilja, hackadFräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Lägg i tomater och kryddor och koka i 10 minuter