Kryddig bulgur med grönsaker, kikärter och harissa
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kryddig bulgur med grönsaker, kikärter och harissa
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 msk Vegeta allkrydda (kan bytas mot 1 tsk salt)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 - 2 tsk harissa (chilipasta)
  • 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja
  • 250 g morötter
  • 250 g fryst broccoli, tinad och väl avrunnen
  • 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora burk konserverade kikärtor
  • 2 tsk marockansk krydda (se här)
  • ½ tsk salt
  • ev. 2 - 3 msk hackad persilja till garnering
  • Till servering
  • Hummus (se här)
  • Myntasås (se recept nedan)
  • Oliver
  • Salladsost eller fetaost
  • Myntasås
  • 2 dl turkisk yoghurt alternativt avrunnen fil eller yoghurt (se här)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 krm salt
  • ½ krm grovmalen svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.