Indiskt tomatris
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner Tomatris
  • 5 dl basmatiris
  • 1 burk krossad tomat (400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lök 2 msk finhackad ingefära
  • 2 vitlöksklyftor 1 grön chili (kan bytas ut mot en liten bit paprika)
  • 1 tsk senapsfrön
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1/4 tsk kanel
  • 0,5 tsk koriander
  • 2-3 st kryddnejlikor
  • 6-7 st curryblad
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver eller paprikapulver
  • 1 tsk kumminpulver
  • 1 msk mynta
  • 5 msk olja
  • 25 g smör (kan bytas ut mot 2 msk olja)
  • Tips!
  • Du kan ersätta alla kryddor ovan med 1 msk curry istället
  •  
  • Gurkraita
  • 1 gurka, ta bort kärnhuset och finhacka
  • 1 salladslök, finhackad (går att byta ut mot en pressad vitlöksklyfta)
  • 0,5 dl finhackad koriander eller mynta
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk kummin
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.