Nötkött

Nötkött

  • 23 Recept
Gulaschgryta

Gulaschgryta

600 g benfritt nötkött t ex bog, högrev. 600 g benfritt nötkött t ex bog, högrev. Gulaschgryta 4 p. 5 gula lökar
Mustig gulaschgryta

Mustig gulaschgryta

Mustig gulaschgryta Ingredienser. 8 personer 3 kg högrev eller benfri märgpipa  4 st gula lökar 2 tsk salt 2 msk paprikapulver 1 st citron, finrivet skal 2 tsk torkad timjan 1 tsk torkad mejram 4 st vitlöksklyftor 2 tsk stött kummin, hel 1 tsk cayennepeppar   5 dl vatten   4 st mörk oxbuljong, tärningar 8 st paprika, gul och röd  Tillagning Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest
Gulaschgryta med kabanossen

Gulaschgryta med kabanossen

500 g nötkött tex märgpipa eller högrev. Putsa köttet fritt från hinnor och fett. Skär i jämnstora, små bitar
Gulaschgryta med Spätzle

Gulaschgryta med Spätzle

Grovhacka löken. Fräs löken och köttet. Lägg i kryddorna, tomaterna, buljongtärningen, hackad vitlök och vattnet
Lyxig gulaschgryta

Lyxig gulaschgryta

Gör så här. 1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Skär det i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek köttet i smör i omgångar i het panna

UNGERSK GULASCH

Skär köttet i bitar och skiva löken. Fräs upp löken i lite av fettet och tillsätt paprikapulvret. Fräs därefter grytbitarna i lökfräset och krydda

Ungersk gulasch

8 hg nötkött av fin kvallitet. Skär köttet i munsbitstora tärningar, hacka löken grovt samt skiva vitlök och pepparfrukterna
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här. 8 hg nötkött av fin kvallitet
Ungersk Gulasch, 6-8 port

Ungersk Gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Oj vilken fantastiskt mustig ungersk gulasch gjord på mitt vis. Mycket god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blir riktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Festlig köttfärsgryta

Festlig köttfärsgryta

Hej på er. Vilket underbart väder vi har. Vi har ägnat dagen till målning, man måste ju passa på när det inte regnar så Lars har faktiskt varit ledig
Chiligryta med öl

Chiligryta med öl

Att använda öl i matlagningen är väl varken paleo eller lchf egentligen. Men det mesta kokar ju bort, så det händer att vi gör det ibland ändå - och då är det Rignes Lite, som är glutenfri, vi använder
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Blanda skorpmjöl och mjölk. Låt svälla väl. Blanda köttfärs, salt, kryddor, rödbetor, ättiksgurka, kapris och lök
Rosépepparbiffar

Rosépepparbiffar

I söndags lagade jag de här biffarna. Riktigt saftiga och goda. Tänk att en enda krydda kan förändra hela karaktären på biffarna
Wrap med marinerad rostbiff

Wrap med marinerad rostbiff

Till senaste scrappträffen gjorde jag rostbiffswraps. Rostbiffen blev väldigt god (och coleslaw är ju alltid gott), så här kommer receptet
Grillad supermör högrev

Grillad supermör högrev

Högrev säger hon. det där sega tråkiga köttet som man knappt kan tugga. kan det va nåt att slänga på grillen
Biff Lindström med råstekt potatis och lök

Biff Lindström med råstekt potatis och lök

Älskar färsbiffar. En storfavorit är á la Lindström. Biffarna blir så saftiga och är packade med smak. Det som är så bra med färsbiffar (förutom att det är himla gott) är att man kan slänga ner lite vad som helst