Mustig gulaschgryta Ingredienser. 8 personer 3 kg högrev eller benfri märgpipa 4 st gula lökar 2 tsk salt 2 msk paprikapulver 1 st citron, finrivet skal 2 tsk torkad timjan 1 tsk torkad mejram 4 st vitlöksklyftor 2 tsk stött kummin, hel 1 tsk cayennepeppar  5 dl vatten  4 st mörk oxbuljong, tärningar 8 st paprika, gul och röd Tillagning Den mustiga gulaschgrytan värmer gott och passar både till vardag och fest
Jag älskar grytor på hösten. Brukar dock mest använda mig av grytbitar av nöt men nu när det var extrapris på grytbitar av picnicbog denna vecka köpte jag hem det
Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här. 8 hg nötkött av fin kvallitet
Oj vilken fantastiskt mustig ungersk gulasch gjord på mitt vis. Mycket god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blir riktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Att använda öl i matlagningen är väl varken paleo eller lchf egentligen. Men det mesta kokar ju bort, så det händer att vi gör det ibland ändå - och då är det Rignes Lite, som är glutenfri, vi använder
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Älskar färsbiffar. En storfavorit är á la Lindström. Biffarna blir så saftiga och är packade med smak. Det som är så bra med färsbiffar (förutom att det är himla gott) är att man kan slänga ner lite vad som helst