Mat

Mat

  • 29 Recept
Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng

aromat. Krydda med salt och aromat. aromat. Ikväll så lagar vi plankstek och snart ska dom in i ugnen. Men förra helgen så grillade vi och då gjordes det en rotfruktsgratäng med kålrot, morötter och potatis
Chèvre chaud, gratinerad getost

Chèvre chaud, gratinerad getost

En näve cocktailtomater. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Chèvre chaud, en klassisk förrätt. Satsa på en god chèvre köpt ”över disk”, det blir ”sån skillnad”
Kålpudding

Kålpudding

Kålpudding är så himla gott, och perfekt budgetmat. Hej igen,. operation rensning fortsätter. Dagens mystery box (den hade ingen märkning) blev Kålpudding
Mumsig Köttfärssoppa med pasta!

Mumsig Köttfärssoppa med pasta!

Här är en soppa jag gjort några gånger nu, efter ett recept från Jennys Matblogg. Vänd ner tomatpure under omrörning och häll i vatten, låt sjuda upp tillsammans med köttbuljongerna
Kryddig aubergine med tomatsås

Kryddig aubergine med tomatsås

Jag kan lova att jag lagar onekligen mycket mer mat än vad jag klarar av att få ihop här. Dock hjälper tomatsåsen till med det också
Aubergine i tomatsås

Aubergine i tomatsås

En dag bjöd hon på mat från sitt hemland. Inspirerad av denna smakupplevelse började jag fila på en egen version av aubergine i tomatsås och efter x - antal försök fick jag till en smakbalans som jag var hyfsat nöjd med
Italiensk kyckling med balsamsås

Italiensk kyckling med balsamsås

Så smidigt när man kan förbereda mycket också, för det är ju ingen nyhet att jag älskar mat som går att förbereda
Ugnsbakad ratatouille med chèvre

Ugnsbakad ratatouille med chèvre

Som en hyllning till detta fattiga kök kommer en ratatouille med ugnsbakade grönsaker som gratineras med tomatsås och chèvre
Krämig risotto med skogssvamp

Krämig risotto med skogssvamp

En höstig och krämig Risottto fick sätta guldkant på en lite kylig septemberkväll. Krämig risotto med skogssvamp, 4 portioner
Förrätten och varmrätten

Förrätten och varmrätten

Vi var fem matglada, pratglada och allmänt glada kvinnor som umgicks, skrattade och åt. Den föreställer vår varmrätt - stifado, tzatziki, olivoljestekta zucchinitärningar och sallad bestående av salladsblad, körsbärstomat, gurka, fetaost, soltorkad tomat, solrosfrön, granatäpple, oliver och olivolja
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

Tillsätt hönsfärsfärs och tomat, stek tills köttfärsen är helt genomstekt. Tillsätt tomatpuré, kryddor och vatten
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Mangosallad med rökt lax

Mangosallad med rökt lax

Jag misstänker att gårdagens kvällssol inspirerade till sommarmat. Ibland behöver det inte vara så komplicerat, en sallad med härlig smaksättning och middagen blir liksom en förfinad variant av snabbmat
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

1 kg rimmat fläsklägg1 morot1 gul lök6 kryddpepparkorn1 lagerbladRotmos. 1 kg rimmat fläsklägg. Ett recept ur boken Morberg lagar husmanskost av Per Morberg
Fisk på rygg

Fisk på rygg

Härifrån har vi många matminnen som vi har med oss och som har inspirerat oss i köket. Fisk kan ibland vara lite smaklöst och tråkigt
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver. 4 msk hel kummin. 6 röda paprikor
Äggsallad

Äggsallad

Lägg upp skivad tomat, sallad och små klickar med Bearnaisesås på tallrik. Add the sliced tomato, lettuce and small blobs with bearnaise sauce on the plate