Connys pastarätter

Connys pastarätter

Skaldjurspasta med tomatsås

Skaldjurspasta med tomatsås

400 gram pasta som tagliatelle, spagetti eller penne. 11 gul lök. 12 klyftor vitlök. 11/2 dl olivolja. 1800 gram passerade tomater, 2 burkar eller paket
Skaldjurslasagne med sting

Skaldjurslasagne med sting

250 g färska pastaplattor. 200 g riven ost t ex mozzarella. Fyllning. 4 dl crème fraiche. 2 dl mjölk. 1 msk sambal oelek
Skaldjurslasagne med ricotta och tomat

Skaldjurslasagne med ricotta och tomat

Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök (à ca 250 g) 1 fänkål (à ca 250 g) 1 riven vitlöksklyfta 2 msk smör 1 dl vitt vin 100 g bladspenat 1 tsk salt 4 krm peppar 250 g ricottaost 3 dl vispgrädde 2 msk konc hummerfond 2 tsk finrivet citronskal 250 g körsbärstomater 200 g färska lasagneplattor ca 250 g slalade färska räkor 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Falsk carbonara

Falsk carbonara

4 port spaghetti 400 g guanciale, kindfläsk (alt bacon eller rimmat sidfläsk) 1-2 klyftor vitlök 120 g pecorinoost (eller parmesanost) 2 ägg 2 äggulor 2 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 dl färsk persilja, hackad svartpeppar, nymalen olivolja, till stekning
Zeinas heta räkpasta

Zeinas heta räkpasta

300 g spaghetti 4 klyftor vitlök 1 rödlök 1 dl persilja, finhackad 400 g körsbärstomater 1-2 tsk chiliflakes ca 240 g skalade räkor 1 citron, finrivet skal och saft 1 kruka färsk basilika 1 dl parmesanost, finriven salt peppar olivolja, till stekning och servering
Mathias spaghetti bianco

Mathias spaghetti bianco

500 g spaghetti salt (till kokning). 1”Såsen”12 msk crème fraîche 8 msk parmesanost, riven 4 msk olivolja 0,5 citron, rivet skal 50 g färsk basilika, skuren salt svartpeppar, nymald
Pasta med färs- och kantarellsås

Pasta med färs- och kantarellsås

gul lök. vitlök. soltorkade tomater. flytande margarin. nötfärs 10%. kantareller. matlagningsgrädde 10%. kalvfond