Använd en gaffel eller matberedare blanda de första fyra ingredienserna. Pajdeg till efterätter eller matpajer Ingredienser 8 ½ dl mjöl 150 gram smör 1 matsked socker 2 tsk salt 1 matsked ättika ett ägg 1 dl kallt vatten . 1 matsked socker. 1 matsked ättika
Nedan följer ett recept på en mycket god paj jag blev bjuden på i fredags. Jag har följt ingrediensangivelserna till fyllningen enligt det receptet jag fick ganska exakt, förutom att jag ökat pestomängden, men jag gjorde mitt "vanliga" fullkornspajskal
Receptet hittade jag i Icakuriren (och vill ni ha fler tips på vegetarisk påskmat finns det här). På långfredag har vi traditionsenlig långfredagslunch på landet och jag har förberett två pajer som vi ska ha på påskbuffébordet - en av dem är den här med lök, västerbottensost och kummin
Lättare än så här kan matlagning inte bli. Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept. Botten. Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked
Retro-mat, fast inte av det trendiga slaget. Upphottad med en matsked vitt vin och lite nyklippt dill, blev det enkla lilla stuvningen ett fullt godtagbart tillbehör till den dallrande, saftiga ugnsomeletten
Dela tomaterna och lägg överst. Köttfärsomelett i långpanna4 port4 ägg1 dl gräddepizzakryddaörtsalt eller salt400 g köttfärssås ELLER400 g köttfärsPiffi allkryddavitlök0,5 köttbuljongtärningpeppar2 dl riven Västerbottenost1 dl grädde0,5 dl creme fraichepizzakryddasalt och pepparett gäng cocktailtomaterBlanda ägg, grädde, pizzakrydda och örtsalt
Låt fetaosten rinna av och lägg på den och skivade tomater. UGN 225°NÖDVÄNDIGHETERPajdeg125 g smör2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl2 msk iskallt vattenFyllningI burk tonfisk i vatten1 gul lök1 vitlöksklyftasmör till stekning1 tsk torkad timjan3 skivade tomater1 burk tärnad fetaost i olja1 mozzarella ost2 ägg2 dl mjölk eller matlagningsgrädde1 tsk röd currypastasalt och pepparGÖR SÅ HÄRBlanda smör, mjöl och vatten till en pajdeg. 3 skivade tomater. 2 dl mjölk eller matlagningsgrädde