MAT PAJER

MAT PAJER

Aldrig mer en misslyckad pajdeg

Aldrig mer en misslyckad pajdeg

Använd en gaffel eller matberedare blanda de första fyra ingredienserna. Pajdeg till efterätter eller matpajer  Ingredienser  8 ½ dl mjöl  150 gram smör  1 matsked socker  2 tsk salt  1 matsked ättika  ett ägg  1 dl kallt vatten . 1 matsked socker. 1 matsked ättika
Lax och purjolök på pepprig potatisbotten

Lax och purjolök på pepprig potatisbotten

Pajbotten. Finriv potatisarna och blanda dem med olja, salt och ganska mycket peppar. Tryck ut blandningen i en pajform och förgrädda i 15–20 minuter
Pestopaj med paprika & zucchini

Pestopaj med paprika & zucchini

Nedan följer ett recept på en mycket god paj jag blev bjuden på i fredags. Jag har följt ingrediensangivelserna till fyllningen enligt det receptet jag fick ganska exakt, förutom att jag ökat pestomängden, men jag gjorde mitt "vanliga" fullkornspajskal
Lökpaj med ost och kummin

Lökpaj med ost och kummin

Receptet hittade jag i Icakuriren (och vill ni ha fler tips på vegetarisk påskmat finns det här). På långfredag har vi traditionsenlig långfredagslunch på landet och jag har förberett två pajer som vi ska ha på påskbuffébordet - en av dem är den här med lök, västerbottensost och kummin
Löjligt lätt paj

Löjligt lätt paj

Lättare än så här kan matlagning inte bli. Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept. Botten. Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked
Räkomelett

Räkomelett

Visst är det så, att vi svenskar äter likadan mat både vid jul och påsk, (även till viss del midsommar om man tar bort skinkan)
Ugnsomelett med räkstuvning

Ugnsomelett med räkstuvning

Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett med räkstuvning. En av mina favoriträtter
Tack och lov för de pålitliga klassikerna

Tack och lov för de pålitliga klassikerna

Retro-mat, fast inte av det trendiga slaget. Upphottad med en matsked vitt vin och lite nyklippt dill, blev det enkla lilla stuvningen ett fullt godtagbart tillbehör till den dallrande, saftiga ugnsomeletten
Gammeldags omelett

Gammeldags omelett

Ingredienser 4 st ägg 4 dl mjölk 2 msk mjöl 0,5 tsk salt 1 odefinierad vitpeppar 1 odefinierad matfett Köp receptet
Jättegod ugnsomelett med baconröra

Jättegod ugnsomelett med baconröra

Jag hade ett helt paket ägg som var på väg att bli för gamla. Då passar det bra att göra ugnsomelett till hela familjen
Köttfärsomelett i långpanna

Köttfärsomelett i långpanna

Dela tomaterna och lägg överst. Köttfärsomelett i långpanna4 port4 ägg1 dl gräddepizzakryddaörtsalt eller salt400 g köttfärssås ELLER400 g köttfärsPiffi allkryddavitlök0,5 köttbuljongtärningpeppar2 dl riven Västerbottenost1 dl grädde0,5 dl creme fraichepizzakryddasalt och pepparett gäng cocktailtomaterBlanda ägg, grädde, pizzakrydda och örtsalt
TONFISKPAJ

TONFISKPAJ

Låt fetaosten rinna av och lägg på den och skivade tomater. UGN 225°NÖDVÄNDIGHETERPajdeg125 g smör2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl2 msk iskallt vattenFyllningI burk tonfisk i vatten1 gul lök1 vitlöksklyftasmör till stekning1 tsk torkad timjan3 skivade tomater1 burk tärnad fetaost i olja1 mozzarella ost2 ägg2 dl mjölk eller matlagningsgrädde1 tsk röd currypastasalt och pepparGÖR SÅ HÄRBlanda smör, mjöl och vatten till en pajdeg. 3 skivade tomater. 2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
Lätt lunch med falsk skinkpaj

Lätt lunch med falsk skinkpaj

På sommaren gillar jag lättare mat, speciellt nu när jag är föräldraledig och det gäller att vara snabb i svängarna för att få i sig varm mat
Snabb skinkpaj

Snabb skinkpaj

Alla typer av pajer är min melodi, matpajer som efterrättspajer. Dags för lite vardagsmat igen då. Skär tomaterna i bitar