Häll upp äppelmoset i varma burkar. Skölj äpplena och klyfta dem med skal och kärnhus. Häll tillbaks moset i grytan och tillsätt socker, ingefära och stjärnanis
Moset blev rosa av de röda äpplena, jättevackert tycker jag. 5 liter klyftade äpplen med skal och kärnhus kvar. När jag passerat moset är det dax att söta det och det gjorde jag med ca 1 steviasocker och 2 dl socker
Mosa med stavmixer eller potatisstöt till önskad konsistens. 1 msk färsk riven ingefära. Så här gör du Skala äpplena, skär dem i tärningar och tag bort kärnhusen
Lägg i en stor kastrull med lock och tillsätt vatten och socker. Kör antingen i en passertillsats som jag gjorde, eller mixa de kokta äpplen med mixerstav eller mixer och passera genom en sil
Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. Hätta upp en panna med smör och olja och försök plocka ut vitlöken ur påsen och lägg den i pannan
Den här pastellrosa drinken består av Passoa som är en passionsfruktslikör om det nu är någon som inte vet det, en skvätt vodka och rejält med citronläsk (min favvo är Schweppes Lemon Fusion)
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Detta får bli mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker där temat för juli månad är rosa. Lowe for som ni kanske minns iväg med farmor till den stora huvudstaden och lämnade sina stackars föräldrar hemma
Börja med att skala och riva äpplen på den grova sidan på rivjärnet. och när det bara är ett par minuter kvar så tillsätt natriumbensoaten som du rört ut i lite av äppelmoset
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från Leila Lindholms bok A Piece of cake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.