Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Har du inte prövat att göra äppelchutney. Här kommer mitt recept i repris. Gott till indiska rätter, men också till lamm kyckling och fläskkött utan den indiska smaksättningen
Dekorera med färska hallon och citronmeliss. 1färska hallon. 1Citroncurd6 g gelatin (2 st) 150 g citronsaft (1,5 dl) 120 g ägg (2 st) 15 g äggula (1 st) 85 g strösocker (1 dl) 150 g osaltat smör, kallt och skuret i små kuber. 1Dekoration färska hallon citronmelissLemon curd
HallonCurd. Koka upp hallonen i en kastrull och pressa ut saften. Citron Curd. Vispa ihop äggen och vispa ner i hallon purén under kraftig vispning (handvisp går bra)
Knaprig botten, syrlig lemon curd, färska söta hallon, vaniljkräm och choklad. Lägg på hallon. Bred på en matsked lemon curd ovan på nöt- och kexbottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.