Jag hade en färdig pajdeg från Picard i frysen, och började fundera på vad jag skulle kunna fylla den med när jag inte hade några av de mer vanliga ingredienserna till pajer
Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Sojamjöl har en ganska speciell smak som jag tycker passar perfekt i pajdeg
Det är ett mjöl som inte är ett av minafavoriter, då det innehåller mycket stärkelse. Min man Artur trodde att det var "den vanliga" sorten (med socker), och blev förvånad när jag irriterat sa att han minsann ätit upp ett par av mina kakor som jag inte hunnit fota till bloggen
Brownie är ett av mina favoritbakverk och något som jag bakar relativt ofta. Det är ju så gott, så det kan vara lite svårt att låta ibland kan jag tycka
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 400 g halloumiost 2 msk rapsolja 1 msk tomatpuré 2 tsk tokad oregano 1 tsk paprikapulver 1 förp passerade tomater (à 500 g) 1 dl vispgrädde 1/2 dl vatten salt svartpeppar Till servering ris, gryn eller pasta citronmarinerade svarta bönor (se länk under steg 7) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken