Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
En god sparrispaj med vitlök och purjolök. Paj är stor en favoriträtt som går hem hos de flesta, funkar att serveras med bara en sallad eller som ett tillbehör till maten
1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. 1Häll fyllningen i pajskalet och lägg på den rivna osten
Låt pajen svalna och servera den ljummen tillsammans med vaniljglass. Gör så här. KolasåsVärm glykosen i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sockret i omgångar tills allt har smält
Gör man omeletten i en pajform så ser det helt plötsligt ut som en paj - fast utan paj. Perfekt för mig som aldrig varit speciellt förtjust i pajdegen utan velat åt innandömet