8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Vi åt den som den var men kan avnjutas med glass eller grädde om man önskar. Kanske till och med blir att jag tar med den till kollegorna på fredag innan jag går på semester
Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vispa ihop mandelmassa och ägg. Klä en pajform med degen. Häll i formen och toppa med skivade rabarber. 50 gr mandelmjöl. 100 gr mandelmassa. Servera med vaniljsås 100 gr smör. 50 gr mandelmjöl. 100 gr mandelmassa
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Blanda vatten, maizena och äggulor och ägg i en bunke och blanda med en visp
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.