FISK

FISK

Torsk med äggsås i ugn

Torsk med äggsås i ugn

Lägg det tinade fiskblocket i en ugnsfast form. 1. Tina ett torskblock. Hårdkoka äggen och låt dem kallna i kallt vatten
Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

Om lutfisken behöver läggas i blöt. Vill du ha en mjukare fisk, låt den ligga några timmar. Slå av vattnet innan fisken anrättas
Varmrökt lax med romsås

Varmrökt lax med romsås

Börja med att putsa potatis och koka den mjuk ca 20 minuter. Skölj och klyfta citron att servera till laxen
Lax med kall dillsås

Lax med kall dillsås

1 kg laxfilé salt peppar eller  citronpeppar. 3 dl gräddfil 4 msk majonnäs 0,75 tsk salt 1 dl hackad dill (fryst går bra)
SENAPSSILL

SENAPSSILL

1. Häll av lagen från sillen (spara lite av lagen) och skär sillen i bitar. 2. Blanda senapen med 2msk av lagen, majonnäs och hackad dill
ROMSILL

ROMSILL

1. Häll av lagen från sillen och skiva sillen i bitar 2
Uppdaterat recept: Laxfilé med romsås

Uppdaterat recept: Laxfilé med romsås

Sätt ugnen på 175°C. Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen)
Varmrökt lax med kall löjromssås

Varmrökt lax med kall löjromssås

Skölj och hacka gräslöken. Löjromssås. Blanda gräddfil, creme fraiche och majonnäs i en skål. Blanda i hälften av löjrommen och någon msk av gräslöken i såsen
Nubbesallad

Nubbesallad

Ingredienser Portioner. 4 Nubbesallad 1 röd eller gul lök 2 askar matjessill (à 200 g) 1 dl finhackad purjolök 1/2 dl finhackad färsk dill 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 dl lättrökt kaviar 3 kokta kalla potatisar Till servering 8 skivor grovt bröd 1 kokt ägg dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Ingredienser Portioner. 4 1 förp fryst torskfilé (à 520 g) 900 g potatis 1 kruka dill 1 rödlök 1 citron 2 dl gräddfil 1 burk röd caviarmix (à 80 g) salt och peppar 3 morötter 1 dl vetemjöl 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Löjromssill

Löjromssill

Låt lagen rinna av sillen. Skär sillen i centimetertjocka lite sneda bitar. Lägg dem i en skål. Blanda såsen och häll den över sillen