Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
vårlig risotto

vårlig risotto

risotto är klockren mat till lunchlådan så jag gör alltid mer än vad som går åt till kvällen. Det här räcker som huvudrätt för två samt ett par lunchlådor
Löjromspizza

Löjromspizza

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pizza 400 gram pizzadeg surdeg 1 dl crème fraiche 75 gram parmesanost Topping 1 st röd lök 1 kruka(or) färsk gräslök 1 dl crème fraiche 80 gram löjrom 1 st citron(er) 1 krm svartpeppar 1 krm flingsalt Köp receptet
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

1. 5 msk vetemjöl. 16 dl mjölk. 15 st ägg. 10. 5 tsk salt. 1400 g champinjoner. 12 msk smör. 13 msk vetemjöl. 12 dl vispgrädde
Kantarell­risotto

Kantarell­risotto

Portioner. 4 - + 250 g Kantarell 1 krm Salt 1 krm Grovmalen svartpeppar 1 msk Smör 1 st Bananschalottenlök 2 msk Smör 1,5 dl Risottoris 1 dl Torrt vitt vin 3,5 dl Vatten 0,5 st Grönsaksbuljongtärning 1 msk Färsk timjan 1 dl Grädde 1,5 dl Riven parmesan 0,5 tsk Flingsalt 2 krm Grovmalen svartpeppar 25 g Smör
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg
Risotto, grundrecept

Risotto, grundrecept

1 l kycklingbuljong. 12 schalottenlökar, finhackade. 11 dl Zeta olivolja. 13 dl Zeta Casa Di Luca Arborioris eller Camaroliris
Rårörd Rabarbersaft

Rårörd Rabarbersaft

Makalöst god rabarbersaft är detta när den är rårörd och enkel. Nu är första satsen gjord, men har gjort en sats till ikväll (fotboll på TVn och jag är helt ointresserad)
Äggröra!!

Äggröra!!

Alltså äggröra är bara så gott. Och det ska ju vara nyttigt också. Varje gång jag äggröra tänker jag samma sak varför gör jag inte detta oftare
Sockerfri Tacokrydda

Sockerfri Tacokrydda

Jag kommer ihåg mina första år på LCHF - min favvismat var helt klart TACOS. Recept. Sockerfri Tacokrydda
Tacokrydda

Tacokrydda

Egen tacokrydda är lätt att göra själv. Dessutom slipper man bl. a. konserveringsmedel och E-ämnen och kan justera mängden salt och socker själv efter egen smak
Langos!

Langos!

Du behöver. 25 gram jäst. 3 dl vatten. 1 tsk salt. 1 stor kokt potatis. 7 dl vetemjöl special. 1 liter raps eller frityrolja till fritering
Treveckorssallad!

Treveckorssallad!

En favorit i repris som Ni kanske glömt. Så nyttig enkel och miljösmart, de Ni. Just nu är tomater o gurka så trist, ingen smak och dålig hållbarhet
Baguette med krabbröra

Baguette med krabbröra

Blanda krabbkött, crème fraiche och majonnäs i en skål. Skölj och skiva salladslök och selleri. Skölj, kärna ur och tärna paprikan
Risotto - klassisk med kantareller

Risotto - klassisk med kantareller

Italiensk mat är ju så gott, så gott att när man varit på en rundresa i Italien i 10 dagar så när man kommer hem lagar man italiensk mat för hela slanten