risotto är klockren mat till lunchlådan så jag gör alltid mer än vad som går åt till kvällen. Det här räcker som huvudrätt för två samt ett par lunchlådor
Sedan vi fick barn skippar vi regelmässig förrätt när vi har vänner eller familj över på middag. Barnen gillar efterrätt bättre än förrätt och tre rätter blir en för lång middag
Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg
Makalöst god rabarbersaft är detta när den är rårörd och enkel. Nu är första satsen gjord, men har gjort en sats till ikväll (fotboll på TVn och jag är helt ointresserad)
Egen tacokrydda är lätt att göra själv. Dessutom slipper man bl. a. konserveringsmedel och E-ämnen och kan justera mängden salt och socker själv efter egen smak
Italiensk mat är ju så gott, så gott att när man varit på en rundresa i Italien i 10 dagar så när man kommer hem lagar man italiensk mat för hela slanten
Mer svamp. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon