Kassler & Ädelostpaj 4 pers (finns i bloggen sen tidigare) en bit kassler ca 300 gram1 bit kvibille ädelost5 cm purjolök svartpeppar 4 ägg1 dl grädde1½ dl creme fraiche Tärna och lägg kasslern i en ugnsform
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skär upp köttet i mindre kuber och lägg det i en bunke, salta och peppra. tillsätt sedan dom torra kryddorna och chipotle och låt det gå någon min till, då tillsätter du tomatpuré och det brynta köttet
Vänd köttet en gång i timmen. Skiva köttet tunt och lägg tillbaka det i formen. Högrev i ugn med hoisin glaze och fried rice 2 port + matlåda700 g högrev av fin kvalitésmör till stekningsalt och peppar1 tsk finstött stjärnanis1½ tsk torkad korianderBryn köttet runt om på alla sidor i smör, krydda med salt, peppar, koriander och stjärnanis. Lägg över kötet i en ugnsfast form och stek det mitt i ugnen på 100 graders värme, ca 5-6 timmar (har du en större köttbit så öka tiden ytterliggare)
Avsluta med att hälla på lite rödvinssky över köttet. 1. Börja med potatiskakan och den ska göras minst 3 tim i förväg för att man ska kunna skära den i skivor
Skölj köttbiten och gnid in salt, peppar och paprikapulvret. Dra isär köttet med två gafflar. Vi åt köttet i pitabröd (hoppa över brödet om du äter LCHF) och med grönsaker och vitlökssås