Idag vill jag tipsa om en riktigt krämigbroccolikyckling som min mamma bjuder på ibland och som är fantastiskt gott med tanke på hur få ingredienser det är i rätten, och hur lättlagad den är
En krämig och ganska mild ostsås som blandas med pasta, bacon, gul lök och broccoli. Hur skulle det kunna bli på något annat vis med tre sorters ost, OCH bacon
Det här borde funka även för små gäster vid matbordet - milt, krämigt och gott. Det här är i alla fall en jättegod gratäng medbroccoli, en grönsak vi inte äter så ofta
Blanda allt tillsammans med dressingen. Koka broccolin mjuk och skär i mindre bitar eller strimla den. en halv kålrot3 morötter morötterett halvt litet huvud rödkålen halv påse broccolibuketter1 rödlök1-2 dl riven parmesanostdressing
Tärna 1 pkt 400 g vit fisk och lägg i snor ugnsform tillsammans med ca 5 små tärnade potatisar. Blanda och häll över 3 dl krossade tomater, 1,5 dl cocosmjölk, gurkmeja, currypasta och 2 msk mango pickles
Servera pastan med skavgryta och broccoli. Hon har dock lite problem att få i sig penicillin-tabletterna, men tror vi fått till det nu om vi krossar och blandar med sylt
Blanda ner såsen med pastan. Tillsätt broccoli. Broccoli. 400 g pasta4 dl gräddmjölk (halva mängden grädde och halva mängden mjölk)En klick smör1 msk mjölSaltPepparGrönsaksbuljong3 dl ost (jag hade parmesan)BroccoliGör såhär
Mixa till slät krämig soppa. Tärna och koka 2 potatis i lite vatten med hönsbuljong. Lägg över den färdigkokta potatisen i mixern tillsammans med en stor näve färsk bladspenat, bladpersilja, en hackad vitlök, 1/3 pressad citron, citronpeppar, salt och 1 dl creme fraiche light
Ett fantastiskt gott tillbehör som passar till det mesta blir det av dagens recepttips, vi har haft denna stuvade broccolinmed ost och vitlök både till fisk, kyckling och grillat kött och baske oss om det inte var lika gott till allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.