Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 gram oxfilé , hel, färsk (eller fryst)
  • 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 1 msk persilja , hackad
  • 1 salt och peppar
  • 2.5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta
  • 5 st bakpotatis(ar) , stora
  • 1 msk maizena
  • 200 gram parmesanost
  • 2 msk basilika , färsk, finstrimlad
  • 1 msk körvel , finstrimlad
  • 1 tsk timjan
  • 1 salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål
  • 1 st Schalottenlök (ar)
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 0.5 st gul lök (ar)
  • 1 st vitlöksklyfta (or)
  • 2 dl rött vin
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 msk maizena
  • 1 nypa(or) strösocker
  • 1 salt och peppar
  • 1 timjan
  • 1 gourmetsalt
  • 1 svartpeppar från kvarn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.