Oftast gör man kanske focaccia i långpannan, skär den i bitar och serverar på buffén. Här gör jag portionsfocaccia som mer liknar något som jag köpte i ett bageri i Sevilla
vetemjöl (ekologiskt). 1vatten. 1surdeg. 1havssalt. 1olivoljaLös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
. Skorpor är något av det bästa jag vet. Jag vet inte hur många gånger min mamma har berättat hur jag som tvååring tittade bestämt på henne och sa "jag vill ha skrapor och bjölk
Det här brödet blev gott och äntligen lite syrligt. Det blev ett okej rostbröd, men inte mycket mer. Det är nog inte så värst noga hur man går till väga när man bakar ut bröden, men det är viktigt att man är försiktig så man inte trycker ut luften ur degen
Vik dem fyra gånger och lägg dem i välmjölad korg eller brödform så att de har en fjärdedels jäsmån. Stjälp upp bröden på en plåt med bakplåtspapper och gör små snitt i ytan
Nu har jag testat att baka surdegsbröd i lergrytan och vilket härligt saftigt bröd det blev. Jag hittade denna surdegsmix i butiken som jag bakade detta bröd på och det fungerade väldigt bra