bröd

bröd

Fröknäcke

Fröknäcke

Grädda i ca 1 timme i 150 grader 2 dl majsmjöl. 1 dl solrosfrön. 1 dl sesamfrö. 0,5 dl linfrön. 0,5 dl matolja
Tareqs pizzadeg med surdeg

Tareqs pizzadeg med surdeg

vetemjöl (ekologiskt). 1vatten. 1surdeg. 1havssalt. 1olivoljaLös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
Grahamsskorpor

Grahamsskorpor

 . Skorpor är något av det bästa jag vet. Jag vet inte hur många gånger min mamma har berättat hur jag som tvååring tittade bestämt på henne och sa "jag vill ha skrapor och bjölk
Mormors knäckebröd

Mormors knäckebröd

Det här är mormors recept på knäckebröd. Mormors knäckebröd5 dl vatten, 37 grader25 g jäst3 tsk salt1 dl linfrö1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön3 msk olja2 dl rågsikt2 dl grahamsmjöl8 dl vetemjöl1
Till slut – perfekt!

Till slut – perfekt!

Det här brödet blev gott och äntligen lite syrligt. Det blev ett okej rostbröd, men inte mycket mer. Det är nog inte så värst noga hur man går till väga när man bakar ut bröden, men det är viktigt att man är försiktig så man inte trycker ut luften ur degen
Havrekex

Havrekex

Havrekex. 1½ dl havregryn. 1 dl mjölk. 50 g rumsvarmt smör. 2½ dl vetemjöl. ½ tsk bakpulver. ½ tsk strösocker. ½ tsk salt
Mandelmanns surdegsbröd

Mandelmanns surdegsbröd

Vik dem fyra gånger och lägg dem i välmjölad korg eller brödform så att de har en fjärdedels jäsmån. Stjälp upp bröden på en plåt med bakplåtspapper och gör små snitt i ytan
Surdegsbröd i lergryta

Surdegsbröd i lergryta

Nu har jag testat att baka surdegsbröd i lergrytan och vilket härligt saftigt bröd det blev. Jag hittade denna surdegsmix i butiken som jag bakade detta bröd på och det fungerade väldigt bra
Enkel surdegsfralla

Enkel surdegsfralla

330 g vetemjöl (eko) [5,5 dl]. 1120 g fullkornsmjöl (valfri sort, eko) [2 dl]. 1300 g vatten, ca 25 grader [3 dl]
Morotsscone(s)

Morotsscone(s)

"Lindas bakskola", där hittar man alltid nya goda recept på snabbakade bröd. Här utbakad som en stor brödkaka, men man kan lika göra mindra bröd

Lantbröd i lergryta

Forma den till ett avlångt bröd och lägg den i en genomfuktad och oljad lergryta, nagga. Ljumma vattnet till 37 grader
Bröd i lergryta

Bröd i lergryta

Ta upp brödet på ett lätt mjölat bakbord och knåda några gånger. Forma till ett lätta avlångt bröd och lägg i lergrytan