Maträtter

Maträtter

  • 70 Recept
Räklåda

Räklåda

Skala räkorna. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva svampen. Fräs purjolök och svamp i en stekpanna med smör
Ugnsomelett med morotssallad

Ugnsomelett med morotssallad

Smörj en liten ugnsfast form, som är ca 20x15 cm. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll i formen
Förälskade räkor II

Förälskade räkor II

Fräs lök och svamp i oljan. Rör ner mjölet och tillsätt tomaterna. Sjud grytan några minuter. Häll i creme fraiche eller grädde
Sambalkyckling

Sambalkyckling

God kväll. Idag har det varit en lugn dag. Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittade inga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
Filéfrestelse

Filéfrestelse

Lägg riset i en smord form. Putsa köttet och skiva det. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör i stekpanna på båda sidor
Huevos Rancheros

Huevos Rancheros

2 gula lökar, finhackade. 12 msk olivolja. 14 vitlöksklyftor, finhackade
Traditionell chili

Traditionell chili

1 kg högrev. 12 msk olja. 12 msk smör. 11 msk finger salt
Mormors kroppkakor!

Mormors kroppkakor!

Hur kan något som låter så makabert, vara så fantastiskt gott. Jag är uppväxt med kroppkakan. Den vita kroppkakan med rimmat fläsk och kryddpeppar, rårörda lingon och skirat smör
Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek strimlat bacon i stekpannan
Vitvinskyckling - Mitt kök

Vitvinskyckling - Mitt kök

Så här gör du Placera en stor kastrull på hög värme på spisen och tillsätt olivolja
Porterbiff - Recept - Arla

Porterbiff - Recept - Arla

Gör så här. Börja med att skala och koka potatisen. Strimla köttet och skala lökarna. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta
Höstgryta

Höstgryta

6 personer. Smör. 2-3 dl förvällda. kantareller. 1 kg putsade grytbitar av rådjur. 1-2 dl vatten. 5 dl grädde. 1 msk kinesisk soya
Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Skär kycklingen i bitar och blanda den med spiskummin, gurkmeja och chilipulver. Skala, dela och skiva löken
Kyckling på purjobädd

Kyckling på purjobädd

Krydda kycklingen och bryn på båda sidor i 1 msk matfett så att den får fin färg. Skölj och strimla purjolöken och fräs den i resten av matfettet
Foliebakad regnbåge

Foliebakad regnbåge

Smöra 4 ark grillfolie i mitten. Klipp bort gälarna på fiskarna. Skölj och torka av dem. Lägg fiskarna på foliearken