Fräs på älgköttet så det får fin färg. När köttgrytan börjar bli klart vänder man ner kantarellerna. ca 500 gram älgkött, grytbitar eller viltskav. ) ca 500 gram älgkött
Här snålas inte med varken kött eller grönsaker och definitivt inte på smaken. Använd biff av fin kvalité, strimla, pudra över en matsked bikarbonat för att göra köttet riktigt mört
Bryn kött och lök och lägg det i en gryta. 1500-700 g benfri skinka 2 gula lökar, i klyftor 1,5 msk vetemjöl 2 dl buljong salt och malen vitpeppar 3 tsk ljus dijonsenap 1 dl vispgrädde 1 burk ananas i bitar 0,5 dl hackad persilja smör att steka iTärna köttet
Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter. Blanda mjöl, pepparmix och curry i en plastpåse. Skär levern i ca 3 centimeters kuber och lägg i mjölblandningen
Måste bara börja med att säga att det snöar här idag. Det är så otroligt vackert ute just nu, träden är alldeles snöklädda och solen lyser lite lätt på de med ett rosaaktigt sken nu när den håller på att gå ner
Låt köttet svalna. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet och skeda såsen över. Stek klart i ugnen i ca 20 minuter tills köttets innertemperatur är 67º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas