Ingredienser Portioner. 8 2 kg skinkstek med ben eller hel karré 1 1/2 dl grovt havssalt 4 vitlöksklyftor 2 rosmarinkvistar 1/2 dl olivolja 3 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ett recept från boken Hela Sveriges husman. En klassiker. Supergott. 4 portioner800 g kalvkött, tex bog100 g rotselleri2 morötter1/2 purjolök1 lagerblad7-8 hela vitpepparkorn2 msk vetemjöl2 msk smör1 dl vispgräddeFärskpressad juice av 1/2 citronÄttiksprit (12%) och socker1 dl hackad dillSalt, vitpepparSkala och skär rotsellerin och morötterna i bitar
Nu i Halloweentider så finns det mycket pumpor i butikerna till en billig peng, de flesta människor gör väl kanske lyktor utav dom men tänk på att dom faktiskt går att äta också och är dessutom väldigt goda
Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg