Kajsa

Kajsa

  • 22 Recept
Varm kräftmacka

Varm kräftmacka

Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs paprika och purjolök mjuk och glansig i lite matfett
Grekisk skinkstek

Grekisk skinkstek

Ingredienser Portioner. 8 2 kg skinkstek med ben eller hel karré 1 1/2 dl grovt havssalt 4 vitlöksklyftor 2 rosmarinkvistar 1/2 dl olivolja 3 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gravlax med gravlaxsås

Gravlax med gravlaxsås

Gravlax. 1 laxöring2 dl socker2 dl saltrikligt med dill7 krossade vitpepparkornLaxen måste varit fryst, så tina den frysta laxen
Italiensk fisk med kapris- och citronsås

Italiensk fisk med kapris- och citronsås

2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Panerad strömming med pepparrotssmör

Panerad strömming med pepparrotssmör

Börja med att koka blomkålen om du ska servera tillsammans med mos. Skär bort fenan på de fjällade strömmingfiléerna om det inte redan är gjort
Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör

Rostad brysselkål med apelsin- och mandelsmör

Ingredienser Portioner. 6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lax med saffran

Lax med saffran

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt och peppar
Fisksoppa

Fisksoppa

Fisksoppa. 400 g torsk eller sejfiléer. 300 g laxfilé. 150 g räkor, skalade. 1 gul lök. 2 morötter. 1 paprika. 2 vitlöksklyftor
Dillkött

Dillkött

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. En klassiker. Supergott. 4 portioner800 g kalvkött, tex bog100 g rotselleri2 morötter1/2 purjolök1 lagerblad7-8 hela vitpepparkorn2 msk vetemjöl2 msk smör1 dl vispgräddeFärskpressad juice av 1/2 citronÄttiksprit (12%) och socker1 dl hackad dillSalt, vitpepparSkala och skär rotsellerin och morötterna i bitar
Hemgjord Ravioli med en fyllning av Salvia & Pumpa

Hemgjord Ravioli med en fyllning av Salvia & Pumpa

Nu i Halloweentider så finns det mycket pumpor i butikerna till en billig peng, de flesta människor gör väl kanske lyktor utav dom men tänk på att dom faktiskt går att äta också och är dessutom väldigt goda
Panerad Zucchini

Panerad Zucchini

Ett vegetariskt alternativ till kött eller panerad fisk. Krispigt och härligt om du serverar bitarna direkt efter tillagning
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Potatismos. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg
Vegetarisk thaigryta

Vegetarisk thaigryta

1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten (en del bönor – tre delar vatten) i 8-24 timmar. Ju längre blötläggning desto kortare koktid