På restaurang serveras hamsin mjölpanerad och stekt i en speciell stekpanna med två bottnar. På det sättet får man i sig ordentligt med kalcium, vilket är bra för oss som uteslutit mjölkprodukter ur kosten
Klipp bort ryggfenan från strömmingen och krydda med salt och svartpeppar. Strömmingen. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och färskpressad citron
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Doppa först fileerna i en tallrik med mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist vänder du dem i en tallrik med ströbröd
Stekt panerad fisk. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Stekt panerad fisk. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Jag serverade det hela med råstekt potatis. Testa du med. Ingredienser för 6 portioner6 st kycklingfiléer1 äggmjölströbrödsalt och pepparsmör och olivoljaTomatsalsaett gäng med körsbärstomater1 stor bananscharlottenlök1 vitlöksklyftafärsk basilikaTopping2 pkt mozzarellariven parmesanostolivoljaBörja med att banka ut kycklingfiléerna så de blir lite plattare. Stek i en stekpanna med smör och olivolja ca 3 min per sida, salta och peppra
Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Panerad rödspätta (ca 4 potioner)
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Men det räcker med en eller två eftersom de är så pass salta. Servera på dirren med salsa, gärna het. Såg någon på facebook som hade lagt ut en video där de gjorde dessa tilltugg
Ofta förknippas panerat med onyttigt men det behöver det inte alls vara. Älskar panerad mat. Här serverades den med stekt kirskål och röra på soltorkade tomater och keso (recept kommer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.