Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin. Lägg över i en gryta. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt
01 Oct. 15. 53. Isterband och dillstuvad potatis. 0kommentarer. Hej allesammans, och god eftermiddag. Nu har jag och barnen landat här hemma och dagens mellis är precis intaget
Den här rätten improviserade jag ihop igår. Den passar så väl till vardags som till fest. Det jag märkte var att man får inte vara snål med kryddningen
Klassiska pannkakor är barnsligt gott. Ibland är pannkakor precis det man behöver. En klick lättvispad grädde, lite sylt och ett glas mjölk till det… vips så var man ett barn på nytt
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Sätt ugnen på 175 grader. Tina kycklingklubborna men de behöver inte vara helt tinade och går faktiskt att använda även om de är helt frysta men då bör man ha dem i ugnen 1½ timme
Den här rätten var underbart god. Tagen från Per Morbergs kokbok "lagar husmanskost". 4 portioner 400g vit fiskfilé 1 1/2 msk salt/liter vatten 1 gul lök 1 bit purjolök 1/2 morot 10 vitpepparkorn 3 kryddpepparkorn 2 lagerblad Såsen
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Det var väldigt länge sedan jag gjorde den rätten, men när ena dottern plötsligt önskade sig just det till middag så blev det renässans
ca 1 kg potatis. 50 g smör. 3 msk mjöl (på ett cirkus, då jag inte mäter). 3 dl röd mjölk. 3-5 dl grädde, lite beroende på hur tjockt du vill att stuvningen ska bli
Varm smörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Börja med att värma mjölken eller vattnet fingervarmt (ca 37 grader). Smula sedan i jästen och blanda ut den, tillsätt sedan övriga ingrediener till degen utom äggen