Koka nudlarna 1 minut mindre än instruktionerna på förpackningen. Tillsätt sedan nudlar, morötter, sockerärtor samt böngroddar och låt fräsa i 1 minut. 250 g äggnudlar. 300 g nötfärs (gärna naturbeteskött) 250 g äggnudlar
Ingredienser Portioner. 4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Man kan tro att yaki soba ska vara gjord på sobanudlar, men så är inte fallet. Jag vet faktiskt inte varför det kallas yaki soba och varför det inte är sobanudlar i, detta kan inte ens japanerna förklara