Viva la Cuba. Frijoles Negros åt folket. Posted on August 18, 2013 by mamaantoinette. När jag reste runt på Kuba hade det just blivit möjligt för kubanerna att få ha lite egen business utanför de statliga femårsplanerna
1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en kastrull. 2. Lägg i bönorna tillsammans med vätskan i burken efter en stund och tillsätt chipotlechili, spiskummin och salt
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölk och vispa jämnt. Smält ner osten och smaka upp med chili, paprikapulver och eventuellt lite salt
Till våra kycklingfajitas gjorde jag en jättegod och småstark chilitomatsalsa. Styrkan kan man ju variera själv med chilin, börja med lite och öka på om du är osäker på hur stark chilin är
en riktigt god salsa gjorde jag av. 8 fina tomater2 röda chili, spansk peppar5 vitlöksklyftor1 gul lök1 rågad matsked torkad koriandersaft av 2 limesalttorrosta tomater, chili och vitlök med skal i en rejäl stekpanna tills de blir rejält svarta på ett par ställen
Texmen är onekligen en väldigt god och enkel fredagsmat. Men, om ni är som mig, så är det väldigt lätt att ta för mycket fyllning i tacos bröd eller skal
Bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Sprid över kryddmixen, tillsätt vatten och rör om. Låt blandningen sjuda ihop på låg värme i ca 15 minuter, eller tills vattnet har kokat in
Tacos i ugn. Var det någon som åt tacos igår som fredagsmiddag. Älskar de flesta olika sorters tacos men speciellt tacos i ugn eftersom det blir så gott med den knapriga tacotubsen och den smälta osten tillsammans med allt det andra och sen öser man på gräddfil och tacosås =)