Bröd

Bröd

  • 64 Recept
NATTJÄSTA SURDEGSFRALLOR

NATTJÄSTA SURDEGSFRALLOR

Det tredje baket med surdeg blev de här underbara frallorna från Martin Johanssons blogg  Martin Johansson är ju faktiskt en av mina stora brödgurun
Surdegsfrallor med råg

Surdegsfrallor med råg

Bröd. bröd,. fikabröd,. fläta bröd,. hårt bröd,. Surdegsfrallor med råg. 300g rågsurdeg - grundrecept finns längre ner750g rågmjöl, gärna ekologiskt250g vetemjöl6
Tankar kring surdegsjäsning och en kalljäst favorit i repris.

Tankar kring surdegsjäsning och en kalljäst favorit i repris.

Det är utan tvekan mycket populärt att kalljäsa bröd just nu. Sébastien beskriver tydligt ingrediensernas påverkan av slutresultatet (brödet), han pratar också om hur viktigt det är att ett bröd får TID att jäsa och därmed utvecklar textur och karaktär som inte går att får med en jäsningsprocess på baka några timmar
Baugette

Baugette

Smula jästen – strö på salt – rör ut jästen med lite av vattnet – häll på resten av vattnet – tillsätt mjölet och rör om
Morotsfrallor

Morotsfrallor

6 dl vatten. 14 dl vetemjöl. 1 pkt färsk jäst (50 gram). 3 dl finrivna morötter (2-3 stycken). 1 msk salt
Surdegsbröd med dinkel

Surdegsbröd med dinkel

1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min. Lägg det jästa brödet med skarven uppåt på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min, vädra var 5. 1 bröd
Grova surdegsfrallor med fikon och rostade mandlar

Grova surdegsfrallor med fikon och rostade mandlar

Det är något alldeles speciellt med att baka eget bröd. Att knåda, tålmodigt vänta, lukta och till sist även få smaka på något som man lagt ner både kärlek och tid på gör det hela bra mycket roligare än att bara rycka med sig en påse bröd från hyllan i affären
Ida's grova "minutfrallor"

Ida's grova "minutfrallor"

(Tar max 15min att baka). 12 st. 3 dl grovt rågmjöl. 3 dl rågsikt. 4 dl vetemjöl special. 1 tsk havssalt. 4 tsk bakpulver
Grovt bröd med surdeg

Grovt bröd med surdeg

Snitta brödet med vass kniv, sänk värmen till 200º och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. 3 msk mörk brödsirap
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Hälsinge lingonlimpa

Hälsinge lingonlimpa

Det här brödet kommer jag absolut att baka fler gånger. Den här supermjuka härliga limpan blev en riktig hit för den var verkligen jättesmarrig
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

Det här danska rågbrödet med surdeg är ett saftigt bröd med mycket tuggmotstånd. Brödet innehåller massor med nyttigheter som t
Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta.

Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta.

Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta. Bröd den. Bland annat ett riktigt gott bröd som jag bakade under novemberlovet till mina lovlediga ynglingar
Farligt gott Surdegsknäcke!

Farligt gott Surdegsknäcke!

Galet gott knäckebröd. Bakade brödet till jul och i mina ögon kom de andra sorterna (många olika sorters knäcke bakades till jul) i både smak och konsistens långt ner på listan i jämförelse med detta bröd
Grova rågfrallor med surdeg

Grova rågfrallor med surdeg

Låt bröden svalna på galler. 15 gram brödsirap. 15 gram brödsirap. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Grekisk lantbröd - 2 st

Grekisk lantbröd - 2 st

3) Ta degen på mjölat bakbord och forma till 2 runda bröd och låt jäsa 30 minuter under duk. 4) Snitta bröden och grädda i 20-30 minuter 50 g Jäst
Surdegsbrödet Gruvstock

Surdegsbrödet Gruvstock

Sätt in bröden i ugnen och häll en kopp vatten på plåten på botten. 1. Blanda ihop alla ingredienser utom havssaltet
ljusa surdegsbaguetter

ljusa surdegsbaguetter

V. i. s. t. l. å. e. r. d. g. o. D. ä. c. k. J. a. b. m. n. h. ö. S. v. ,. R. p. f. H. é. B. u. ). 5. j. F. 8. -. 9. 1. 2. 0. (. 4. L. T. y. A. 3. P. U. M. G. a v
Knådfria frukostfrallor

Knådfria frukostfrallor

Som ni vet så är Martin Johansson min ”Matbrödsguru”, han får mig verkligen att lyckas med att baka matbröd och det utan någon större ansträngning
Pepparkaksfyllda bullar

Pepparkaksfyllda bullar

Bröd och bullar Jul och Nyår. Bröd och bullar, Jul och Nyår. 14 -16 dl mjöl ( använder Ramlösa Kvarns Manitoba Cream som ger saftiga och luftiga bröd). 14 -16 dl mjöl ( använder Ramlösa Kvarns Manitoba Cream som ger saftiga och luftiga bröd)
Fantastiska brödet

Fantastiska brödet

Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Kalljäst bröd över natten

Kalljäst bröd över natten

På begäran från mina följare på Instagram kommer här ett recept på kalljäst bröd som du jäser i kylen över natten
Nattjäst surdegsbröd med honung

Nattjäst surdegsbröd med honung

Ett bröd som jäser under natten får extra mycket smak. Eftersom detta bröd innehåller både surdeg och honung smakar det därför extra gott