Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Häll vattnet i degblandaren eller matberedaren. Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen
Vitlöksbröd. Är det något som är gott så är det vitlöksbröd. Vi äter det ofta till en god köttbit. Antingen som en kolhydratskälla, typ kött med en fräsch sallad och bröd eller som gott tillbehör
Vispa alla ingredienser med elvisp ca 10 minuter. Ställ in bunken i frysen om den är för kladdig. Lättast är det att rulla bollarna när den blivit lite hårdare
Silverstenks ljusa limpor , 2 bröd , 30 portioner. Silverstenks ljusa limpor. Hej godingar. Jag bakade bröd i fredags och åt ihop med pastasallad och het korv
Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt. För att vara ett första försök så blev det otroligt lyckat och kommentaren här hemma var
Här är ytterligare några goda frallor som är perfekta till en lördagfrukost. (Fredag) morgon. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund
Jag har länge haft som mål att alltid baka vårt egen bröd - knäckebröd undantaget - men så hamnar vi i perioder när vi inte äter så mycket bröd och hela idén faller i glömska
0,5 tsk jäst (3 g). 13,5 dl vatten (350 g). 17,5 dl vetemjöl (450 g). 12 tsk salt (12 g). 10,5 tsk jäst (3 g) 3,5 dl vatten (350 g) 7,5 dl vetemjöl (450 g) 2 tsk salt (12 g)Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna
Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.