Kram A-L. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
2 l vatten. 12 pkt jäst. 12 kg rågsikt. 2 l vatten eller mjölk 2 pkt jäst 1 msk salt 0. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm till fingervarmt. 1Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av vätskan, rör ut jästen och häll i resten av degvätskan. Jäs dem i 25 minuter. 1Grädda limporna på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter
Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens. Jag tycker också väldigt mycket om sådant här bröd och äter det helst nybakat med lite smör, ost och paprika
Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Lägg en kaka på varje plåt och gör kakan lika stor som plåten är bred
Häll i resten av vattnet (kallt). Strö över lite vetemjöl och lägg en bakduk över. 2 dl havrekross. 150 g jäst. 12 tsk salt. 12 dl havrekli. 12 dl havregryn. 16-7 dl vetemjölSå här gör du 2 timmar Lägg havrekrossen i en stor bakbunke. När blandningen är ljummen, 37 grader, smula i jästen. Sätt plastfolie eller lägg en bakduk över bunken och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 7
E-postadress. Jag bakade bröd i fredags och åt ihop med pastasallad och het korv. Dessa limpor/bröd ska egentligen bli lite högre, men jag råkade gå bananas med jästen så dom blev jätte stora och jättefluffiga och sen när jag skar mönstret i dom så kollapsade dom
Platta till rullarna och skär ut i ett sicksackmönster till trekanter. Ställ gärna en rostfri behållare med vatten i botten av ugnen eller spreja med en blomspruta in i ugnen för att få en fin skorpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.