Pasta

Pasta

  • 28 Recept
Kyckling med paprikasås

Kyckling med paprikasås

Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i smör & rapsolja, ca 8 minuter per sida. Hacka paprikan och skala och hacka lök och vitlök
Himmelsk kladdmuffins!

Himmelsk kladdmuffins!

Kära vänner, med en illa stukad fot kunde jag inte låta bli att baka kladdmuffins, sittandes på en aning skön stol
Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. Rör i mjölk och smält smör. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Kyckling på purjobädd

Kyckling på purjobädd

Krydda kycklingen och bryn på båda sidor i 1 msk matfett så att den får fin färg. Skölj och strimla purjolöken och fräs den i resten av matfettet
Kyckling allt-i-ett

Kyckling allt-i-ett

Ringla oljan i en långpanna. Lägg i kycklingen och vänd runt i oljan. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i 15 minuter
Kladdkaka med ljus choklad

Kladdkaka med ljus choklad

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten
Fisk i ugnen

Fisk i ugnen

Vik fiskfiléerna dubbla och lägg dem i en smord ugnsfast form. Dela tomaterna på mitten och strimla purjolöken och lägg ovanpå fisken
Paj med kassler

Paj med kassler

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter, och ställ kallt i 30 minuter
Pasta med fläskfilé

Pasta med fläskfilé

Servera med pasta och tomatsallad. Skiva köttet och bryn på båda sidor i smör. Krydda med salt och peppar
Grekisk paj med fetaost

Grekisk paj med fetaost

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant
Örtkryddad kassler

Örtkryddad kassler

Skala och skiva potatisen tunt. Ansa och strimla purjolöken. Riv osten. Lägg hälften av potatisen i en smord eldfast form
Gratinerad kycklingfilé

Gratinerad kycklingfilé

Skölj och torka av kycklingfiléerna. Gnid in dem lätt med salt och peppar. Vira baconskivor runtom dem. Stek kycklingen gyllene runtom
Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek strimlat bacon i stekpannan
Laxpudding

Laxpudding

Skär potatisen i skivor. Finstrimla laxen. Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Varva potatis, lax och lök i en smord ugnssäker form
Kasslerlåda med ris

Kasslerlåda med ris

Strimla purjolöken och skiva svampen. Fräs i smör tills vätskan kokat in. Blanda purjolöken och svampen med riset och lägg över i en ugnsfast form
Fetaostgratinerad torsk med spenatmos

Fetaostgratinerad torsk med spenatmos

Tina fisken. Krydda den med salt och peppar. Lägg fisken i smord eldfast form. Mosa fetaosten och rör samman den med pressad vitlök och grädde
Vitlöksrostad potatis

Vitlöksrostad potatis

4 portioner. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor. olivolja. flingsalt. 1 dl blandade helst färska örter (gräslök, persilja, basilika), frusna örter går bra också
Vegetariska kroppkakor

Vegetariska kroppkakor

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen i en bunke och låt den svalna
Perfekt efterrätt!

Perfekt efterrätt!

Äntligen påsk och solen gör entré. Jag brukar duka upp en hel del fisk och skaldjur och avsluta med en fräsch efterrätt
Melonsallad

Melonsallad

Dela, kärna ur och tärna melonerna. Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda med citron och olja. Strö över tärnad fetaost, oliver och basilika
Falukorv Provencale

Falukorv Provencale

Ta bort skinnet från korven och skär den i skivor. Skölj tomater och squash och skär i skivor. Varva korv, tomater och squash i en eller två ugnssäkra formar
Kålpudding i långpanna

Kålpudding i långpanna

Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 5 minuter